Interieur & Styling

Blog

%PM, %30 %586 %2017 %13:%Mar

Interieurtrend

Interieurtrends

Kleuren voor je interieur kiezen is een pittige opdracht. Waar moet je beginnen? Er zijn immers zoveel tinten om uit te kiezen. Daarom vallen de meeste mensen terug op traditionele kleurschema’s – dat is namelijk de makkelijkste en veiligste keuze. Maar wat als je iets anders wilt? Iets opvallender, stijlvoller? Dan kun je misschien een groen-goud kleurenpalet overwegen. Deze twee kleuren zijn perfect complementair en kunnen voor een echt wow-gevoel zorgen.

Waarom werken groen en goud zo goed samen?

Groen en goud vormen een spannende combinatie, daar bestaat geen twijfel over. Maar waarom eigenlijk? Hoe komt het dat deze twee verschillende kleuren zo goed samengaan? Onze gok: omdat ze mooi contrasteren. Groen is een natuurlijke kleur die veelvuldig terugkomt in onze omgeving. Je ziet deze kleur terug in het gras, planten, bloemen en bomen. Ze staat symbool voor evenwicht en harmonie. Donkere varianten, zoals flessengroen en smaragdgroen, hebben met macht en gezag te maken.Goud, daarentegen, is een meer kunstmatige kleur. Ze komt zelden in de natuur voor. Letterlijk, want goud is eerder zeldzaam en vraagt heel wat inspanningen om het te vinden. Hierdoor wordt deze kleur geassocieerd met luxe en rijkdom. De kracht van groen en rijkdom van goud maken van deze twee kleuren de perfecte combinatie. 

Groen en goud zijn beide sterke kleuren. Het is beter om geen derde hoofdkleur te introduceren. Probeer daarom de rest van het interieur vrij sober te houden. Deze kleurencombinatie werkt trouwens erg goed met hout

Let wel; Volg vooral je eigen stijl en laat je inspireren door interieurtrends die je aanspreken en probeer niet een trend te imiteren. Het is een cliché, maar blijf dicht bij jezelf. Je woonomgeving is en blijft een verlengstuk van je identiteit en persoonlijkheid. Hou dat in het achterhoofd bij het stylen van je huis.Uiteraard bent u van harte welkom voor een vrijblijvend kleuradvies op maat bij Finishing Touch Collection. We werken veel met Painting the Past; een  verfmerk die bekend staat om zijn uiteenlopende kleuren met matte uitstraling (krijtverf). De authentieke verf van Painting the Past bevat emulsies met veel krijt. Dat maakt deze verf veel matter dan de gebruikelijke verf en heeft daardoor een zachtere uitstraling en zal minder snel vervelen. Kleuren van vroeger, maar volledig beantwoordend aan de gebruikerseisen van nu: gemakkelijk te verven, afwasbaar en overschilderbaar. Ook heeft dit merk speciale verf die geschikt is voor meubels en vloeren.

cottage green  groen goud IMG 4372  muur groen